09 December 2012

5 kodutöö: videotöötlus

Grupitööna valminud õpikeskkonna teemaga seotud lühivideo. 
Grupitöö on teostatud Taimi, Viive ja minuga (Maris).



Videot on lõigatud ja üleliigne materjal eemaldatud. Lisatud erinevaid animatsioone ning animatsiooni aega pikendatud. Muusikaheli on lõigatud, vaigistatud ja juurde tekitatud (copy/paste lõppu). Tekst on lisatud pealdisena ja tiitritena. Video on YouTube üles laetud :)

1 comment:

  1. Tore video, aga ma tahaks selle kallal natuke norida.

    Kuidas on lood taustamuusika autoriõigustega? See taustamuusika läheb väga hästi videoga kokku, eriti video esimeses pooles. Paraku ei tohi ilma muusika kasutamise loata seda videot YouTubes avaldada. Klassiruumis kursuse lõpus sellise video näitamine oleks aktsepteeritav, siis läheb see ilmselt hariduslikel ja teaduslikel eesmärkidel illustratiivse materjali kasutamise alla.

    Teine probleem on erinev kaadri külgede suhe. Esimeses pooles on 16:9 külgede suhe, teises pooles 4:3 külgede suhe, mille sisse omakorda 16:9 külgede suhtega video pandud. Osades videotöötlusprogrammides (näiteks iMovie Maci peal) aitab sellises olukorras crop funktsionaalsus - videost lõigatakse sobiva külgede suhtega klipp välja, nii et terve video on sama külgede suhtega.

    ReplyDelete